• Depresszió vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nó! Az alábbi panaszaim már elég régóta, több, mint egy éve kínoznak. Reggelente, ahogy felébredek, mindig nagyon fáradtnak érzem magam és nagyon nehezen veszem rá magam, hogy felkeljek. Egész nap fáradtnak és kimerültnek érzem magam, nagyon nehezen tudok koncentrálni, előfordul, hogy nehezemre esik dolgokra visszaemlékezni, sokkal nehezebben tudok gondolkodni és döntéseket hozni, mint azelőtt. Általában semmi sem okoz különösebben örömöt, bármit is teszek, nem tölt el megelégedéssel, már a szex iránt is teljesen érdektelenné váltam, de ha mégis szexuális kapcsolatot létesítek, sokkal nehezebben érem el az orgazmust és az mégsem olyan kielégítő, mint korábban. Emellett időnként előfordul, hogy ideges és ingerlékeny vagyok, és időről időre enyhe nyomást is érzek a fejemben a halántékomnál kétoldalt. Ezekhez a tünetekhez társul még állandó fülzúgás is, amit kizárólag a jobb fülemben hallok. Azt szeretném megtudni, hogy ezek a tünetek egyértelműen depresszióra utalnak-e vagy elképzelhető, hogy más áll a háttérben? Ugyanis már két gyógyszert is felírt a pszichiáter, de egyik sem használt. Floxet 20mg, napi 1 tabletta, 3 hónapig szedtem illetve Falven 75mg (hatóanyag:venlafaxine) napi 2X1 tabletta szintén 3 hónapig Miért nem hatottak egyáltalán ezek a gyógyszerek és a fülzúgásomnak köze lehet ezekhez a tünetekhez vagy a depresszióhoz? Nem lenne ajánlatos CT vizsgálatot kérni?

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, fülzúgás témában

        Kedves Kérdező! A tünetei megfelelnek a depresszió tüneteinek. A gyógyszeres kezelést még ne írja le teljesen, mert ezeknek a szereknek lehet emelni az adagján és más szereket is ki lehet próbálni. Az, hogy ezek nem hatottak ebben a dózisban, az nem mérvadó. A gyógyszeres kezelést egyébként ki lehet egészíteni pszichoterápiával is, ha van rá lehetősége. A fülzúgás hátterében állhat pszichés ok, de azért érdemes lenne elmennie fül-orr-gégészetre is, mivel lehet, hogy nincs összefüggés a hangulatzavar és a fülzúgás között.


        Kérdés: 2011. május 15., 15:51; Megválaszolva: 2011. május 16., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm