• Hogy álapítják meg a depressziót valakinél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        AZÉRT IS LEHET VALAKI DEPRESSZIÓS HA A KÖZELÉBEN LÉVŐ EMBEREKBŐL MEGHAL VALAKI?

        Dr. Veress Dóra válasza a gyász, depresszió témában

        Kedves Kérdező! A gyásznak lehet része a lehangoltság, de ez nem feltétlenül depresszió. Ha valakin nagyon eluralkodik a hangulatzavar, ami memóriazavarral és testi tünetekkel is párosul, akkor jöhet szóba, hogy az illető depresszív reakcióval reagál az ismerőse halálára. A normális gyászreakció és a depresszió közti különbség megállapítását azonban érdemes szakemberre, pszichiáterre bízni!


        Kérdés: 2011. május 05., 18:53; Megválaszolva: 2011. május 08., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: