• Depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom igazán, hogy mi van velem mostanában. Általában rosszkedvű vagyok, de ha az ismerőseim előtt vagyok akkor próbálom a "jó arcomat" mutatni, hogy nekik véletlenül se tűnjön fel, hogy nem vagyok jól. De ha magamban vagyok, akkor néha elsírom magam, máskor pedig csak bámulok a semmibe. Bulikba, vagy más közösségi eseményre viszont nem szeretek menni. Igazi barátaim sincsenek igazán. Ezért ismerőseim mindig mondják mostanában, hogy depressziós lehetek és komolyan kellene vegyem. Lehetséges ez? Mit kellene tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió témában

        Kedves Kérdező! A pontosabb kép ismeretéhez fontos lenne tudni, hogy a levertség mellett milyen az étvágya, hogyan alszik éjszakánként és miylen egyéb tünetei vannak. Az Ön által leírtak, miszerint nincs sok barátja és nem szívesen jár bulizni, még akár a személyiségéből fakadő tényezők is lehetnek, nem feltétlenül kell azonnal betegségre gondolni. Ha viszont korábban nagy bulizós volt és az utóbbi időben veszítette el társas kapcsolatait, akkor mindenképp forduljon orvoshoz! Amennyiben csak enyhe vagy közepes mértékben érzi levertnek magát, akkor helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és a stresszt okozó életesemények minimalizálásával lehet javítani az állapotán. Ha a tünetei jelentősen korlátozzák életvitelében, akkor kérjen orvosi segítséget!


        Kérdés: 2011. április 25., 22:02; Megválaszolva: 2011. április 28., 00:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm