• Kar zsibbadás, fáradtság, levertség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Napok óta zsibbad a bal alkarom. A zsibbadás mellet nagyon levert és fáradékony vagyok. Ezek a tünetek már pár hónappal ezelőtt is jelentkeztek, több héten keresztül. Akkor elmentem orvoshoz, vérvizsgálati eredményem jó lett, egy kicsit a koleszterin szintem magas értéket mutatott, de az orvos azt mondta ez nem vészes. Ülő munkát végzek, nem sportolok aktívan, de sokat sétálok. A fáradtság és levertség nagyon zavar, sokszor csak feküdnék egész nap. Tüneteim aztán elmúltak, de most megint előjött a karzsibbadás és a levertség. Más tünetem nincs. Nem tudom, hogy mit tudna tanácsolni? Tavaly voltam reumatológián, gerinc röntgenen is, nem mutattak ki semmit.

        Dr. Veress Dóra válasza a fáradtság, levertség témában

        Kedves Asszonyom! A karzsibbadást érdemes lenne neurológián kivizsgáltatni, illetve csináltatni egí EKG-t a háziorvossal. A levertség és a fáradtság ilyenkor, tavasszal lehet a tavaszi fáradtság jele. Ha rendszeresebben fordul elő, érdemes egy pajzsmirigyvizsgálatot csináltatni. Mindemellett meg lehet próbálni több zöldséget, teljes kiörlésű gabonát fogyasztani és bevezetni az életébe a sportot. Naponta 30 perc mozgás már csodákra képes. Ezen kívül aludjon sokat, pihenje ki magát, ne éjszakázzon feleslegesen. Ha teheti szervezzen olyan programokat, amik kikapcsolják! menjen el a barátnőivel cukrászdába, vagy kiránduljanak a családdal a szabad levegőn, a lényeg, hogy szakadjon ki a mmindennapok monotonitásából!


        Kérdés: 2011. április 24., 21:36; Megválaszolva: 2011. április 26., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: