• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!

        Hosszabb ideje küzdök a depresszióval,szülés utáni depresszióval kezdődött,de azóta már 2 éve tart...Amikor teljesen kiborulok a férjem azt mondja ideje felkeresni egy orvost,máskor amikor meg azt mondom ,hogy elmegyek orvoshoz azt mondja ,hogy minek az nekem...

        Amikor megjegyzéseket tesz rám a férjem,már kiborulok, és azon imádkozom ,hogy csak legyen elég erőm ,hogy ne legyek öngyilkos...

        Persze reggel másként látom a helyzetet és örülök ,hogy még élek...Ha nem akar lefeküdni velem a férjem,azért akarok meghalni,ha meg lefeküdtünk egymással akkor meg azért...

        Alig van erőm elvégezni a házi munkákat...meg úgy nem is érdekel ,hogy rumli van e vagy rend...

        Hamarosan vissza kell mennem dolgozni, ha minden apróságon kiborulok ,mi lessz a munkahelyemen???Amikor a főnökeim a munkatársaim kihoznak majd a sodromból..

        Próbálom összeszedni magamat,de valahogy nem megy...

        Mit tegyek ?

        Tisztelettel Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Anna!


        Leveléből nem derült ki számomra, hogy korábban járt-e pszichiáterhez (vagy pszichológushoz)? Ha igen, neki vajon most mi lenne a véleménye (két év távlatából)? Ha viszont soha nem beszélt még erről szakemberrel, akkor kérdés, hogy ez a diagnózis, mármint depresszió mennyire állja meg a helyét (most). Ugyanis fontos szem előtt tartani, hogy az Ön életében egy nagy változás történt a gyermekszületéssel, aminek egyéb vonatkozásairól nem számolt be, de talán érdemes végiggondolni az ezzel járó személyi, párkapcsolati, családszerkezeti átalakulásokat, valamint a munkához való viszonyulását. Leveléből leginkább az (általános) elégedetlenséget érzem ki (számomra a kiborulás inkább ezt jelenti, nem pedig depressziót).Javaslom beszélgessen el egy pszichoterápiás beállítottságú szakemberrel, aki meglátásaival segíteni tud Önnek (és környezetének).

        Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 22:55:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm