• Depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Egy hónapja már tetszett válaszolni a kérdésemre.Vajon két hónapja tartó gyógyszeres kezelés mellett nem kéne még látványos javulásnak látszani az antidepresszáns és nyugtató kombináció hatására? Napi 20mg citalodEP és 1mg xanax, +este egy ludiomill 25mg-os. A szorongás kicsit enyhült, a pánik is, de továbbra is bizonyos betegség kereső kényszer áll fenn, pl. MER vizsgálat után is kutakodik a beteg, újabb, még ki nem vizsgált "betegség" után. S sajnos talál is mindig ki valamit, miután a laborvizsgálatok negatívok.

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt Kérdező!

        A depresszió kezelésében a gyógyszer csak egy dolog, és látványos javulást
        ritkán okoz, inkább segítség, mint egy mankó, részeredményeket lehet tőle
        remélni. Ha pedig a panaszok hátterében családi, munkahelyi, anyagi gondok
        vannak, akkor nagyon nehéz dolga van a gyógyszernek, mert az életet nem
        tudja megjobbítani sajnos. Két hónap után egy gyógyszer hatása rendszeres,
        előírt szedés után már lemérhető, ha a hatás elégtelen, akkor következő
        kombinációt kell indítani. A pszichiátriai szerek esetében külön érvényes,
        hogy nincs két egyforma beteg és betegség, a legjobb kombináció
        megtalálása türelmet és időt igényel!
        Az esti 25mg Ludiomilt egy kicsit furcsállom (ma már korszerűtlen szernek
        számít), szokatlan kombinációt szed, de biztosan okkal választotta ezt
        kezelőorvosa.
        A betegségtudatba, vizsgálatokba, gyógyszerekbe való túlzott belemélyedés
        kerülendő, mert a nagy akarásnak nyögés a vége, csak konzerválja a lelki
        betegséget! A betegnek pontosan az egészségbe vezető kapcsokat kell
        keresnie és erősítenie!

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-22 16:35:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm