• Antidepresszáns szedése: meddig?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hány évig kell szedni az antidepresszánsokat és szorongáscsökkentőket? Nem kellene néha változtatni? A gyógyszerszedés mellett sem vagyok jobban. Több éve szedem.

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió, Antidepresszáns témában

        Az antidepresszáns és a szorongáscsökkentő önmagában nem old meg semmit, noha a betegek nyilván ezt szeretnék elvárni. Ezek csak egyébként igen jó mankók, azaz átmenetinek szánt támogató segítség, tekintve, hogy a ma depresszióval kezelt betegek 90 százaléka nem primeren biológiai (szervi, hormonális, stb) eredetű depressziós, hanem inkább valamilyen számára rossz élethelyzet (család, munkahely, pénz, stb.) áldozata, és csak ennek a(z átmeneti?) kilátástalanságnak a következménye a depresszió.

        Ha tehát a betegségét kiváltó, és azt fenntartó ok nem oldódik meg közben, akkor tényleg érezheti úgy, hogy nem tudja letenni a mankót. A gyógyszereken lehet változtatni, de a kiváltó problémák megoldása szempontjából ez jórészt független kérdés. Ne feledje, az eltört lábat sem a mankó forrasztja össze és gyógyítja meg!

        Jó egészséget kívánva:Dr. Dinya Zoltán 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-22 22:52:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: