• Pánik,Depreszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot kívánok! Epilepsziás vagyok Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy én már tanácstalan vagyok! Az év elején kezdödőt február környékén fel ment a vérnyomásom 170 körülire Kaptam rá vérnyomás csökentőt, ( tolura 80mg) Elkezdtem szedni, március környékén elkezdtem szédülni, hány inger és a pulzusom 100 felet volt folyamatosan, majd májusban már ágyba kerültem! Onnan az állapotom egyre rosszabb lett, hasfájás, szapora pulzus, magas vérnyomás, hány inger, hányás.. stb Majd juniusba már olyan állapotba voltam hogy az ágyból se bírtam kikelni, egyik este 200 volt a vérnyomásom és 180 a pulzusom, elvitt a mentő. De a Kórházba azt mondták biztos a front vagy epilepsziás roham és haza küldtek. Kérdem én minden nap epilepsziás rohamom van? Valóban a esti fél tegretólt letettem mert aszittem attól vannak a tünetek! " 1 hete kipróbáltam n hogy veszek be nyugtatóbol egy felet (frontin) 1-2 napig szedtem este, de reggel ilyen dühroham elkapott, na azóta nem szedem! Utána priváton felkerestünk egy egy doktort ő megnézte a székletem a vérem és minden teljesen rendben Ékg ( a mentős is nézet ékg-t és a korházban is) Teljesen rendben volt minden. Utána felkerestünk egy másik privát doktort, egy belgyőgyászt ott is minden rendbe volt az ékgn, szívultrahangon még 2014 ben voltam. Ő nem is küldöt tovább azt mondta neki megfelel az a papir Felírta nekem a szívemre Concor 5mg-ot már fél éve lassan nem mentem sehova! Amint kikel mozdulnom nagyon rosszul leszek, ha csak boltba is kell menne 2 napja a concor mellet egyik este alig kaptam levegőt felugrot a vérnyomásom 170 re és a pulzusom 130 ra. És az naptól tehát 2 napja újra elkeztem szedni a fél tegretolt! Akkor kezdtem el gondolkodni azon hogy ez pszihés probléma. De egyszerűen nem merek elmenni még Pszihologushoz se... Csináltattunk teljes vérképet és minden rendben (pajzsmirigyet is megnézték) Jelenlegi tüneteim: -Mindig fáradt -Gyengeség érzés -Szédülés -Hányinger -Szapora pulzus -Magas vérnyomás -Félelem érzet, hogy rosszul leszek és ettől rosszul is vagyok -Sokszor reszketés, remegés -Gomboc a torokban + Ha elkel mennem itthonról például csak a boltba egyszerűen úgy felidegsítem magam, hogy nem bírok elmenni! Gyógyszer amit szedek: -Este concor 5mg -Tegretol - Sedativ pc -Valerianna Kedves Doktornő/ úr ön szerint mi lehet a problémám ? Szeretnék tanácsot kérni eserteg valami gyengébb hangulat javító vagy ilyesmi ha létezik. Előre is köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a agorafóbia -gyógyszeres kezelés témában

        Tisztelt Kérdező, A leírt tünetek - nagy valószínűséggel - pszichés eredetűek. Érdemes volna egy pszichiáter kollégát felkeresni, és megpróbálni antidepresszáns, vagy szorongásoldó segítségével leküzdeni a panaszokat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. szeptember 28., 09:12; Megválaszolva: 2017. szeptember 29., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm
        Tisztelt Doktornő Azt szeretném megkérdezni, hogy a depresszió okoz e olyat ami már nem visszafordítható, egészségügyi károsodást? Láttam már több oldalon, hogy miket említenek róla, hogy egyes agyi területek kisebb lesznek, az agy...