• Magas Eizonifil szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő,Doktorúr ! Pár hónapja jelentkeztek nálam hirtelen rosszulétek,szédülés,erős fejfájás,mellkasi nyomás,légzési nehézségek ,magas pulzusszám . 90% a hirtelen időjárás változásnál jelentkeznek mind a melegre mind a hidegre.Másfél év alatt lefogytam több mint 10 kilót. Én mint laikus összekötöm a légnyomásváltozással a rosszuléteket. Természetesen orvoshoz fordultam. Sajnos dohányzom.Ill nem diagnosztizált pánikbetegség gyanúja áll fenn. Áprilisban végzett nyugalmi ill. terheléses ekg vizsgálatom rendben volt. Szintén áprilisban végzett teljes vérkép rendben volt kivéve az Eozinofil szám magas volt. Rögtön széklet vizsgálat következett amely szintén negatív volt.Viszont lárvavándoroltatás nem történt. 1 hónapja végzett Tsh,T3,T4 vérkép is rendben volt. Két hete végzett nyugalmi ekg vizsgálat rendben volt. Kaptam Vermox tablettát a felmerülő esetleges parazita fertőzés miatt. Orvosi kérésre székletemről fotót küldtem amelyet diatetikus megvizsgált és negatívnak ítélte . Semmi ok az aggodalomra mondta parazitákat illetőleg.Jelenlegi diagnózisom: krónikus soványság,depresszió. Kérdésem,mivel eléggé megijedtem mitől lehet a fogyás ? Nem nagyon akaródzik hízni ,étvágyam jó ,nagyon szeretnék hízni. Magas Eozinofil szám aggaszt engem.Előre is tisztelettel köszönöm válaszát !

        Dr. Szanyi Andrea válasza a eozinofil sejtszám témában

        Kedves Kérdező! A magas eozinofil számot a bélférgességen kívül allergiás megbetegedés is okozhatja. Nem derült ki, hogy a Vermox kezelést követően történt-e újabb vérkép vizsgálat, változott-e az eozinofil sejtszám. Azt, hogy miért nem tud hízni, nem lehet ilyen formában megmondani, de lehet, hogy az általános lelki alkata, feszültsége a magyarázata. A pánik betegség kizárásos diagnózison alapul. Mivel Önnél kizárták a szív-és érrendszeri betegséget, így a fennálló tünetek leginkább valóban pánik betegségre utalnak. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát, hogy a panaszait megfelelő gyógyszereléssel csökkenteni lehessen.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. augusztus 21., 18:27; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm
        Tisztelt Doktornő Azt szeretném megkérdezni, hogy a depresszió okoz e olyat ami már nem visszafordítható, egészségügyi károsodást? Láttam már több oldalon, hogy miket említenek róla, hogy egyes agyi területek kisebb lesznek, az agy...