• gyogyszer leszokás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő Diagnózis Kevert szorongásos depreszios zavar szomatácios zavar Migrén 4 éve szedek kisebb kihagyásokkal Frizium 10g 2*1 et jelenleg 6 honapja fojamatosan szedem este 1 reggel fél valamint reggel 1 0,5 scippa. Szeretnék leszokni ezerör a gyogyszerekről.el is keztem csökenteni az adagot frizium este is csak fé szem. 2 hete scippa is fél reggel.Eddig még nem érzek elvonást jól alszom közérzetem jóbb mint amikor még egészeket szedtem.Lehetséges ez? vagy csak bekébzelem.Sokszor a gyogyszerek mellet főleg a scippa óta inkább rosszabul éreztem magam főleg társaságban buliban Bevásárló közbontban autoban egyedül .Pedig 13 évig üzletkötő voltam havi 6000km A gyogyszerek szedée azzal kezdődöt hogy kb 4 éve egy utazásom közben erös szivverés szájzsibatás kéz gyengeség volt gyakori vizelés kisebb szédülésel járt amig hazza nem értem. Erre kaptam friziumot majd fél éve migrénre és pánikra scippa.Milyen fokozatosságal szabad abbahagyni ezeket a szereket.Vagy ezt már örökre kel szedni? meg lehet gyogyulni ilyen betegségből?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer elhagyás témában

        Tisztelt Kérdező, Azt javaslom, hogy egyszerre csak az egyik gyógyszert csökkentse. mondjuk, a Friziumot. Negyedelni is lehet, és akár egy hónapot is hagyhat a teljes elhagyásra. Utána kis szünet, majd a Scippa csökkentése jöhet. Nem kizárt, hogy elvonási tünetek nélkül el tudja hagyni a gyógyszereket, és a tünetek sem térnek vissza. Kb. 3-4 héttel az elhagyás után már lehet látni, hogy így van-e. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. március 16., 15:58; Megválaszolva: 2017. március 20., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm
        Tisztelt Doktornő Azt szeretném megkérdezni, hogy a depresszió okoz e olyat ami már nem visszafordítható, egészségügyi károsodást? Láttam már több oldalon, hogy miket említenek róla, hogy egyes agyi területek kisebb lesznek, az agy...