• mániás depresszió gyógyitása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr !Nő Férjem 2006 óta depressziós állapota miatt, majd 2007 nyarától diagnosztizált Biporális zavar, kevert fokozata miatt gyógyszereket szed. Jelenleg a Seroquel XR mennyiségből 300-0-400 mg szed, valamint Depakine 300-0 -300 mg-t. Emellé éjszakára Xanax SR o,5 mg, + Zolsana 10 mg-os altatót.Igy amikor a pörgős időszaka van kb. átaludja az éjszakát. Amikor az alvós időszak van ezen gyógyszereket csökkenti a szakorvos. Sajnos a gyógyszerek hatása kb. 2 hét után érződik.Ha kezdődik a pörgés időszaka éjjel is elmegy 1 ill. 2 órakor a lakásból. Nála mindig ez a tünet amióta ezt a bajt megkapta. Nem lehet a lakásban tartani. Télen ez nagyon veszélyes, koránál fogva. semmivel bent tartani nem lehet. Kérdésem, van e mód e a fenti gyógyszereken kivül, ami ilyen esetben hatna?? Ha több nyugtatót kap kába , nem tud beszélni, elszédül. Tehát az emelt nyugtató adag/ már kipróbáltuk/ nem hoz eredményt.Több éve tartó állapota már meghozta a részemre a gyakorlatot, de amig az emelt gyógyszernek nincs gyógyitó hatása nem lehet elmondani a kint amit ÉN , mint feleség küzdök vele. Vagy talán hagyni kell, hogy menjen??? Nagy segitség lenne, ha tudnának javaslatot tenni a fentiekre. a Betegség összes tünetét az ÖNÖK honlapján ill. dr. Tariska Péter orvos honlapjáról ismerem.Diagnosztizálva van nála kisfokú kognitiv zavar, bár 110%-s IQ tesztet irt. Tehát nem tehet arról amiket csinál. A mindennapi cselekvése is esetenként gyermeki szinten van. Köszönettel a feleség

        Dr. Varga Tamás válasza a depresszió témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a bipoláris zavar, fenntartó gyógyszeres kezelés mellett is kiújulhat és az akut tüntekben csak napok, esetleg hetek alatta lehet megnyugtató javulást elérni. Ilyenkor az állapotot feltétlenül kontrollálni kell!! Amennyiben ezt a család érzelmileg ill. fizikálisan nem bírja átmeneti kórházi megfigyelés, gyógykezelés szóba jön.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. december 23., 10:01; Megválaszolva: 2011. december 24., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm
        Tisztelt Doktornő Azt szeretném megkérdezni, hogy a depresszió okoz e olyat ami már nem visszafordítható, egészségügyi károsodást? Láttam már több oldalon, hogy miket említenek róla, hogy egyes agyi területek kisebb lesznek, az agy...