• Primer daganat a tüdőben és gégerák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az előző kérdésemben diagnózist írtam le. Ön válaszolt rá, hogy ez egy áttét már az állkapocs alatti nyirokcsomóban. Azóta már kiderült, hogy a primer daganat a tüdőben van. Eddig még nem történt semmiféle kezelés. Kérdésem az lenne, hogy mely a legmegfelelőbb kezelés ezzel kapcsolatban. És mennyi esély van ennek túlélésére? Válaszát köszönöm! Előzmény: Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megtudni, hogy mit jelent az alábbi diagnózis. Egy nagyon kedves barátomról van szó akinek sajnos az orvosa nem magyarázta el. Vélemény: C5 Neoplasia M 8000/3 (Metastasis carcinomatosa spuamocellulare non keratosum M 8076/6 lymphoglandulae reg. submand.l.d) C7700 Válaszát nagyon szépen megköszönöm. Tisztelettel 2011-09-28 08:17 Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában Nem írja le magát a betegséget, csak azt, hogy az állkapocs alatt jobb oldalon rákos áttét van a nyirokcsomóban. Hol van az eredeti tumor? Kivették ezt a nyirokcsomót egy nyaki műtéttel, vagy csak mintát vettek? Sugárkezelést kapott-e?

        WEBBeteg szakértő válasza a daganat témában

        Most már értem. Tehát tüdőrákja van a betegnek nyaki nyirokcsomó-áttéttel. Sajnos gyógyíthatatlan. Kezelni persze lehet - szövettantól függően különböző gyógyszerekkel, sugárral, de meggyógyulni távoli áttétes betegségből nem lehet, illetőleg csodának számítana. Sajnálom.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 21., 07:54; Megválaszolva: 2011. október 22., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: