• Daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Genetikailag örökölhető e a rák betegség ? Mivel anyai ágon visszamenőlegesen is 5 fő különböző rákban haltak el . Most anyai unoka testvérem műtét előtt áll.Mennyi a remény ?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a daganat témában

        Kedves Kérdező! A daganatok öröklődése általában több génhez kötött, illetve a környezeti tényezők is jelentősen hozzájárulnak. Maga rák tehát nem egyértelműen örökölhető, de a hajlam a betegségre igen, ezért érdemes az önvizsgálatra, az életmódra, a rizikófaktorokra odafigyelni, ami ráktípusonként más és más lehet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 21:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: