• Mik az esélyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Pár napja tettem fel egy kérdést édesanyám leletével kapcsolatban,de mivel nem írtam le mindent így ön sem tudott pontosabb választ adni.Leírnám még egyszer kiegészítve a fontosabb eredményekkel,mert nagyon szeretném tisztán látni anyukám állapotát.Tehát a diagnózisa adenocarcinoma amit biopsziával állapítottak meg .Leírnám önnek a kemoterápia előtti leletét, és a legutolsót amit nemrég a 4-ik kemoterá pia után kapott.Tehát az első:C3430 Neopl.pulm.lobi inf.I.d (adenocc.) I2690 St.p. emboliam pulm D4410 Met.gl. supraren I.u. in obs. Mindkét oldalon a rekesz felett durva fibrosist, mk. csúcsban egy-egy 5 mm-es intrapulmonalis elváltozást, a mediastinumban nyirokcsomó megnagyobbodást mutat. Pletysmographias paraméterei és diffuziós kapacitása normál tartományban vannak. Hasi UH mk, mellékvesében 2 cm-es jól határolt echoszegény képletet mutat. Bronchoscopia során endobronchialisan kóros eltérést nem láttunk, a jobb alsó lebenyből képerősítő alatt tüdőbiopsiát végeztünk. Hisztológiai eredmény pulmonalis adenocct.-t igazolt. Onkológiai bizottság kemotherapiát javasolt. T2 N2 M1 Karnofsky-index: 100% Az orvos szerint nem műthető, egyből kemoterápiát javasolt. És a legutolsó ct eredmény : : Jobb lebenyben a bal lingulában a mk. alsó lebeny területén korábban látott inhomogén fedettséjobb kp.lg mértéke csökkent a fibrocitus rajzolatfokozódás változatlanul megfigyelhető A tüdőkben látott apró gócok száma és nagysága változást nem mutat.Pleuralis folyadék nincs.A mediastinumban valamennyi régiójában néhány 5-10 mm közötti nyirokcsomó ábrázolódott.A job mellékvesében apró hypodens képlet,v.s adenoma. BNO :R91H0 WHO:34440 Előző vizsgálatával összehasonlítva a mellkasi status regressio mutat. Fibrosis pulm. Epikrízis : IV stadiumu (ellenoldali parenchymás metastasist adó) pulmonalis adenocc. miatt TAX-CBP-Avastin protokoll szerint kemotherápiában részesült. 4 kezelést követően szeptember 9-én készült mellkas ct regressziót igazolt.Ennek alapján a gyógyszeres onkoterápia folytatható.Fenntartó Avastin kezelésre térünk át. T4 N2 M1 Karnofsky :100% Erre az utolsó eredményre azt mondta a kezelőorvos,hogy van némi javulás és még 2 fél órás kemoterápiát ad édesanyámnak.Ezen kívül azt is mondta előzőleg,hogy erre a daganat típusra nem adhat 6 kemoterápiánál többet,de ezt sem értjük,hogy miért.Igazából csak szeretnénk végre tisztában lenni a helyzettel és tudni azt mik édesanyám esélyei a gyógyulásra,mert a kezelőorvosa semmiről nem tájékoztat pontosan minket.Előre is nagyon köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Katalin válasza a tüdőrák témában

        Kedves Hölgyem, A IV. stádiumú betegség tényleg kemoterápiával kezelendő,mely lehet vénásan vagy tabletta is. A kemoterápiák után,érdeklődni kellene történt-e K-RAS vizsgálat a szövettani lelet elemzése alapján.Amennyiben igen,ezen lelet alapján mondtató ki jár-e erre a betegségre tablettás kezelés vagy sem. Ha a CT-n lenne maradvány tumor,azt meg lehet sugarazni. Ami Önökre vár az az állandó ellenőrzések és megfigyelések sorozata.3-4 havaonta Ct vizsgálat és annak lelete alapján ujabb kemoterápia véleményezése. Az eddigiek során az előírt onkológiai kezelési protokoll alapján kezelték. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 12:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: