• Eredmény értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Anyukám 4 kemoterápia után felülvizsgálaton volt, ct-n a tüdején találtak 2 db 5 mm-es daganatot, illetve mindkét mellékvesén, ők úgy írták anno, áttét van.Leírnám a legutóbbi lelete tartalmát. : Jobb lebenyben a bal lingulában a mk. alsó lebeny területén korábban látott inhomogén fedettséjobb kp.lg mértéke csökkent a fibrocitus rajzolatfokozódás változatlanul megfigyelhető A tüdőkben látott apró gócok száma és nagysága változást nem mutat.Pleuralis folyadék nincs.A mediastinumban valamennyi régiójában néhány 5-10 mm közötti nyirokcsomó ábrázolódott.A job mellékvesében apró hypodens képlet,v.s adenoma. BNO :R91H0 WHO:34440 A végén az is oda van írva,hogy : Előző vizsgálatával összehasonlítva a mellkasi status regressio mutat. Fibrosis pulm. Legyen olyan kedves és irja le nekem pontosan mi is az eredmény,mert ebből nem sokat értek,előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Katalin válasza a tüdőrák témában

        Kedves Hölgyem, sajnos nem lett leírva,édesanyja milyen daganat miatt részesült kemoterápiában és volt-e sugaras kezelése... Az áttét -amennyiben nincs szövettanilag igazolva - csak valószínű. Jelenlegi leírt kód értelme:Tüdő diagnosztikus képalkotó vizsgálatával talált kóros leletek. Az eredmény - a tüdőben daganatot nem találtak,a z említett nyirokcsomók amennyiben kisebbek mint 1cm - nem tumoros jellegűek,nem áttét.A mellékvesén látott képlet jóindulatú elváltozás. A mellkas CT az előbbi vizsgálathoz képest a betegség visszahúzódását jelzi. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 11:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: