• Herével kapcsolatos probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Azlenne a kérdésem h tegnap esti fürdésnél vettem észre a jobb oldali herém mellett egy csomót és ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni h a hererák tumora a herére van feltapadva? Mert ez nem a felszinén van hanem mellette és remélem h nem az, ha már valami akkor inkább csak egy cysta legyen! arra is kiváncsi lennék h ha esetleg mégis csak egy tumor akkor feltétlen el kell e távolítani a herét és ha igen akkor mennyivel csökken az eséjem a nemzésre. Még csak 20 éves vagyok szóval szeretnék még gyereket. És ennek a csomónak mik lehetnek a kiváltó okai? Mik a tünetek akármilyen betegség esetén? Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Merth Gábor válasza a hererák témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy egyszerűen csak a mellékheréjét "tapogatja". Nincs kizárva persze a cysta, egyéb elváltozás sem, ha zavarja, forduljon urológus szakorvoshoz, aki egy vizsgálatot követően megnyugtató választ fog tudni adni Önnek. (Ennek tárgyalása több év az urológus szakvizsgáig vezető úton, tehát most eltekintenék a "göb a herezacskón beül" téma kitárgyalásától). Legrosszabb esetben, ha hererákról van szó (mely valóban, fiatal korban gyakori), biztosíthatom, egy herével is lehet gyermeket nemzeni, ez ne befolyásolja semmilyen döntésben! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 12:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: