• Tüdő és has ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Állapotomról a következő adatok lehetnek fontosak. 70 éves nő vagyok. Nem dohányoztam, nem ittam életemben. Hasam sokszor fájt, hasmenésem volt. Az ultrahang, a gyomor és béltükrözés sem mutatott ki rendellenességeket. A hasi ct szerint azonban a májam 4. segmentumában egy 1 cm-es hypodens képlet van, a pancreas fej duzzadtabb, de epeúti tágulat nincs. A pancreas testi és farki régiója sorvadt, 8 mm-es tág. A kiszélesedett fej 4 cm átmérőjű. Minden más normális, a nyirokcsomók is. Az orvosi vélemény szerint primer változás lehet a pancreasban, de ennek ellent mondanak az epeúti tágulatok. A tüdő ct szerint a jobb alsó lebenyben a pleurához részben hozzáér egy 3 cm-es lágy rész képlet, kontúrja csipkézett, emellett egy 2m,5-ös árnyék látható. Ezen kívül vannak még gócok ,de az orvosi vélemény szerint ezek gyulladásos maradványok inkább. Erre is azt írja az orvosi vélemény, hogy inkább primer tumor, a nyirokcsomók itt is jók. Jövő héten megyek szövettanra, addigra többet tudok, de szeretném, hogy sikeres legyen a kezelés és a harc, így érdeklődök, mi a jó út. Ön mit gondol, mit ajánl? Használna a pecsétviasz gomba? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Falusi Lászlóné

        Dr. Molnár Katalin válasza a daganat témában

        Kedves Beteg, A szövettani mintavétel mindenképpen szükséges. A hasmenés sajnos megkeserítheti a mindennapjait,a betegség okát kivizsgálni mindenképpen kell. A komoly betegség legyőzéséhez sajnos a gomba nem elégséges. Sok kitartást,gyógyulást kíván dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 19:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: