• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Néhány napja, a nyakam tövén van egy pici duzzanak, a kulcscsont felett. Pontosan 5 napja, nem tul nagy, szinte észre sem vevődik, csak ha behúzom a nyakam, de akkor körbe egy 3 cm szélességü, lágy, nem kemény. Aznap, amikor észre vettem, megerőltettem a nyakam. Felszökött a barátnőm, és a nyakamba kapaszkodva vittem ide oda :) lehet ettől is? mert semmi féjdalom nincs. Én aggódom, nehogy nyirok vagy hasonló legyen. Nincs semmilyen számontartott betegségem, és eddig ilyen tünetem sem volt. De ez nagyon aggaszt. Esetleg van elképzelése, hogy ez mi lehet? köszönöm, tiszelettel, K. Szabolcs

        Dr. Veress Dóra válasza a csomó a nyakban témában

        Kedves Kérdező! Ha a kulcscsont felett, a nyaka tövénél van a duzzanat és nem az izomban, akkor nem az emelgetéstől lesz. Keresse fel a háziorvosát és csináltassanak egy laborvizsgálatot. Ha ebből sem derül ki, milyne betegség okozhatja a dudort, akkor javasolt az aspirációs citológiai mintavétel, mellyel szövettani mintát lehet nyerni a csomóból és annak alapján pontosan meg lehet mondani, hogy milyen elváltozásról van szó.


        Kérdés: 2011. szeptember 07., 13:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: