• sugárkezelés tüdőrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! Tüdőrákom van. Megoperáltak jobb oldali alsó lebenyt eltávolították.Adenocarcinoma.Túl vagyok 4db kemoterápián. Utolsó ct tökéletes. "...jobb old.látott letokolt pleuralis foly.felszívódott,nemfigyelhető meg.Kissé tágabb erek jelenleg is ábrázolódtak.A tüdő parenc.ban egyéb diffuz v. körülírt eltérés nem látható. A mediastinum képletei szabályosak.Megnagy.nyirokcsom,kóros lágyrész képlet nem figyelhető meg"Ennek ellenére 5 hetes sugárkezelést javasolnak. Miért? Indokolt e? Ha nem egyezem bele,mivel járhat? Az Uzsokiba kéne menjek,Dunaharasztiból.Nehezen lenne megoldható. Vlhol a közelben van e még lehetőség erre a kezelésre? Nem szeretnék befeküdni. Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg Szakértő válasza a sugárterápia témában

        Kedves Kérdező! Protokoll szerint kezelik a rákbetegeket. Az, hogy jelenleg valaki tumormentes, jó eredmény, de fontos "biztosítani" ezt az állapotot,és ez a tumor mind a kemoterápiára, mind pedig a sugárkezelésre jól reaál. Magyarországon szabad orvosválasztás van, bármely onkológiai és sugárterápiás centrumban megkaphatja az esedékes sugárterápiát.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 21:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: