• melanoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Ú/Nő! 2011. áprilisban egy 4 éve meglévő anyajegyszerűséget metszettek ki. A szövettan eredménye a következő: Az eltávolított képlet egyértelműen melanoma. A szabálytalanul lentiginosus hámcsapokon belül atypusos, kissé megnyúlt, változóan pigmentalt melanocyta csoportok láthatók. A pagetoid terjedés mérsékelt, oszló alak elvétve van, necrosis, ulceratio, érbetörés nem látható. A tumorsejtek kitöltenek néhány egymás melletti dermalis papillat, mélyebbre azonban nem terjednek. A stroma kereksejtekkel intenzíven beszűrt (ezért hasonlít halo naevusra). In toto excisio. DG: Melanoma malignum (SSM) Clark III. Tumorvastagság: 0,8 mm. Sejttípus: megnyúlt (orsó) Mit. Index:1. Gyulladás: kifejezett, lymphocytas. Koponya, mellkas, has és kismedence CT vizsgálatokon malignitasra utaló jelek nem láthatók. A tüdőben ban S.S-ben maradvány jellegü kötegezettség valószinű, 3-4 hónap mulva low dose MDCT kontrollja javasolt. Bulla pulm.l.s.Pilyp.sin.max.l.d. Struma nodosa l.u.susp. Cysta ovarii l.s. Újabb kimetszés eredménye negativ. kezelést nem kapok. 3 hónap mulva kell kontrolra menni. Szeretném, ha segitségemre lenne a leletek értelmezésében, és tájékoztatna arról, hogy mik a kilátásaim, esélyeim a jövőt illetően. Nagyon félek.

        WEBBeteg Szakértő válasza a melanóma témában

        Kedves Kérdező! Fontosnak tartom, hogy leleteit kezelő orvosával is beszélje meg, hiszen ő ismeri Önt pontosan, vizsgálja a kontrollok alkalmával, irányatja gyógykezelését! A szövettani leírás alapján sikerült az épben eltávolítani (teljesen kiírtani) az elváltozást. Mellkas CT vizsgálat során kötegezettség, üreg(bulla), pajzsmirigy megnagyobbodás (struma), koponya CT-n arcüreg polip, kismedencei CT-n pedig petefészek ciszta (cysta ovarii) ábrázolódott, ezek az alapbetegségével nincsenek összefüggésben!


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 15:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: