• Meningeoma miatti kontrasztanyagos MR lelete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno/Ur!2009 februarjaban egy 3mm-es akkor hipofizis adenomakent diagnosztizalt elvaltozast talaltak nalam.Ezev augusztusaban kontrasztanyagos MR vizsgalaton estem at,amely eredmenye a kovetkezo lett:...jobb oldalon a kozepvonalban kozvetlenul a tentorium szel folott illetoleg a sinus transversus menten a konfluens mellett lathato egy kb. 1cm-es atmeroju,T2 es FLAIR kepeken kisse magasabb jeladasu,T1 sulyozott kepeken az agyallomanyon izointenz keplet mely nem terszukito jellegu,korulhatarolt es korulotte oedemara jellemzo jelzavar nem lathato.Kontrasztanyag beadasa utan lenyeges jelintenzitasvaltozas nem latszik,csak korulotte vekony savban lathato jelintenzitas fokozodas.Egyeb koros keplet,terszukites,vagy jelzavar nem abrazolodott.Jobb oldalon jol korulhatarolt extraaxialis ,a duraval osszefuggo keplet valoszinuleg nem tipusos meningeoma,mesenchymalis eredetu benignus tu. sem zarhato ki.

        WEBBeteg szakértő válasza a meningeoma témában

        Kedves Kérdező! Bár pontos kérdést nem tartalmaz a kérdése, azt gondolom, hogy az Ön pontos diagnózisát radiológus és idegsebész konzílium (esetleg szövettan) fogja megállapítani.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 21:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 00:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: