• Hólyagrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hólyagrák utáni időszakban a vizelésem égő fájó és akadozó. Rövid mozgás után igen élénk vizelési ingerem van. A daganatom amit eltávolítottak rosszindulatú II. fokozatú. Kemoterápiát az Orvos nem javasol.. Műtét óta már 3kg fogytam, és úgy érzem, hogy fizikai stabilitásom csökken. Mi az oka?

        Dr. Molnár Katalin válasza a daganat témában

        Kedves Beteg, sajnos nem tudom milyen idő telt el a valószínűleg TUR műtét óta, a TUR húgycsőn keresztüli tükrözés melletti daganateltávolítás. Mivel a beavatkozás következménye fájdalom is lehet,ezért fájdalomcsillapítás és bő folyadékfogyasztás,fűszermentes diéta,valamint vizelet fertőtlenítő,pl.Sumetrolim tabl. vagy orvos által előírt egyéb antibiotikum javasolt. Mindenképpen szükséges mellkas röntgen,hasi ultrahang és kontroll húgyhólyag tükrözés is, panaszaival forduljon urológusához. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 08:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: