• Emlőszűrés eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! MAMMOGRÁFIAI SZÚRÉSEN VETTEM RÉSZT, AMINEK EREDMÉNYÉTŐL KICSIT MEGIJEDTEM, ÉS MIVEL SAJÁT NŐGYÓGYÁSZOM NINCS ITTHON, gondoltam a webbetegen keresztül próbálok tájékozósegítséget kérni! Eredmény: A jobb emlő külső - felső quadransában egy kb 15 mm-nyiterületen enyhe szerkezeti rendezetlenség látható, mely a célzott fevétekeken szétterül. A bal emlő belső quaransainak határán egy 20x10 mm-es területen több mikromésszemcse látható, azonban a kiegészítőc élzott nagyított felvételeken a mésszemcsék száma nem növekszik, valódi csopiortot nem alkotnak. A laterolateralis irányú felvételeken részben mésztejcysztának megfelelő sedimentációt mutatnak.Egyéb kóros képlet nem mutatható ki. A bőr normális vastagságú. Emlő Uh: Kóros képlet vagy hangárnyék nem ábrázolódott.Mko egy-egy reactív nyirokcsomó ábrázolódik. Vélemény: Bal oldalon benignus jellegű mikromeszesedések .Malignitásra suspect eltérés nem mutatható ki . Kérem legyen szíves tájékoztatni arról, hogy ezek a meszesedések mennyire veszélyesek, és nem írták oda, hogy mikor kell mennem kontrollra, elég ha csak eg év múlva megyek?

        Dr. Boros Miklós válasza a mell témában

        Tisztelt Kérdező! A képalkotó eljárások alapján jóindulatú elváltozás igazolódott. A meszesedés önmagában nem gond, jellege a kötőszövetes rész átalakulására utal. Valóban nincs szükség jelenleg szövettani mintavételre. Végezzen rendszeresen önvizsgálatot és legyen egy év múlva kontroll. Aggodalomra semmi ok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 19:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: