• Rosszindulatú/jóindulatú daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy jó indulatú daganat képezhet áttétet? A májban talált áttét milyen valószínűséggel jó indulatú? Akárhol olvastam eddig, mindenhol azt írják a jóindulatú daganat nem tud áttétet képezni, az orvos mégis szövetmintát szeretne venni, érdemes? Az orvos szerint a meglévő epekő is okozhatta a daganatot a májban, ez lehetséges? Továbbá ha kiderül, hogy ez rák, akkor nem kellett volna, hogy jelentkezzen pl. sárgaság a máj miatt?

        Dr. Boros Miklós válasza a májdaganat témában

        Tisztelt Kérdező! A májban lévő elváltozásról csak szövettani vizsgálat tudja megmondani, hogy jó- vagy rosszindulatú. Amennyiben korábban volt rosszindulatú daganata valóban indokolt a mintavétel. Az epehólyag-kövesség valóban lehet rosszindulatú epehólyagrák oka, ami okozhat májáttétet. Nem kell sárgaságnak kialakulni, ez általában végstádiumban jelentkezik.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 11:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: