• Epefolyadék színe

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Közeli hozzátartozómnak májáttétes végbélrákja van. Az epepangás miatt csúnyán besárgult, sztentet nem tudtak beültetni, mert a daganat összenyomja az epevezetéket ezért az epefolyadékot a hasfalon kívülre vezették és vizeletzacskóba folyik. (A májon lévő daganat május végéhez képest 2 centivel nagyobb.) Ebbe a zacskóban a folyadék színe két napja egészen barnásra, talán nem túlzok véres-barnásra változott, ma pedig már nem is folyt. Volt már máskor is dugulás a csőben és akkor a "lyukon" folyt közvetlenül a hasánál és a kötés ázott át teljesen. Most pedig sem a kötésnél sem a zacskóba nem folyik, pedig a vezeték nem dugult el. Mitől lehet ez, lehet hogy már el tud rendesen folyni az epevezetékben? Azt nem mondták meg, hogy meddig lesz ott egyáltalán ez a cső, ami eléggé megnehezíti a beteg életét, mivel fognia kell a kezében, vagy táskába tenni...Van esély arra, hogy ezt kiveszik valamikor, vagy ez már életmentő beavatkozás volt? A sárgaság múlt, de olyan érdekes zöldes színe van rokonomnak. Köszönöm válaszát!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a végbélrák témában

        Külföldön voltam, ezért késve válaszolok. Sajnos a leírása alapján kedves rokona májáttétes végbélrákban haldoklik. Nem tudok semmi jót mondani az epeút-elzáródással kapcsolatban.


        Kérdés: 2011. augusztus 03., 21:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: