• Műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        43 éves férfi vagyok,2011 június végén műtöttek meg veserákkal,egy 9cm-es tumor volt a jobb vesémben,teljesen eltávolították a beteg vesét.Az első véres vizelet már 2010 szeptember végén jelenkezett de akkor vesekőre gyanakodtak és az ultrhangos vizsgálaton se látszott semmi különös így hát hazaküldtek. Diagnózis:Vesesejtes carcinoma,világossejtes típus,Fuhrman grade III. pT2,pN0. A műtétem normálisan gyógyul.A szövettani vizsgálatok és a műtét alapján megállapították,hogy semmiféle áttét nincsen 3 havonta laborvizsgákat kell majd csináljak, 6 havonta pedig CT vizsgát.Egyéb utasítást,diéta meg életvitellel kapcsolatos "receptet" nem kaptam. Tudom azt,hogy a szervezetemben az évek során ennek ellenére sok helyen kiújulhat a rák amit egyébként nem értek,hogy hogyan működik.Arra szeretnék választ kapni,hogyan éljek mit egyek,esetleg milyen gyógyszert kellene szedjek ahhoz,hogy ne újuljon ki valamilyen tumor valahol.Mia megelőzés titka? Mi a véleményük a Béres csepp,a Flavin 7 használatáról? Jelenleg a háztartásunkban felszereltünk egy lugosító berendezést és lugos vízet iszunk ami állítólag rákellenes hatású.Ez segít a problémámnak?Egyik történetben olvasom,hogy interferonos kúrát végzett valaki hasonló helyzetben.Ez jó?Az Avemar segít ilyen esetben? Kihez forduljak ki ennek a problémának a specialistája?Köszönöm!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a veserák témában

        Külföldön voltam, azért kések a válasszal. Viszonylag kezdeti stádiumú (T2, N0) veserákkal operálták, bár 9 cm-esre növekedett, mire kimutatták. Beteg veséjét eltávolították. Utókezelést ilyen "majdnem kezdeti" stádiumban nem szokás adni. Az Avemar, a Flavin7, a Béres csepp, és a stb., a stb. nem alkalmasak veserák szóródásának megelőzésére. A lúgosított víz sem. A deuterium mentes víz sem. Kétségtelen viszont, hogy a megmaradt egy darab vesére vigyázni kell: folyadékbevitel, időnként lúgosítás, időnként savanyítás hasznos lehet egy esetleges vesekő képződés kivédésére. Sok vörös húst ne egyen (persze egy hétvégi kajára lehet egy pörköltet enni, csak nem kell minden nap véres bélszínt enni szalonnán sült krumplival). Sok sok zöldség, gyümölcs javasolt. A rosszindulatú daganatok szóródásáról röviden csak annyit: a felismerés, és a kezelés (műtét) előtt a daganatból elszóródhattak a nyirokereken és a vérereken keresztül egyes daganatos sejtek. Ezek megtapadhatnak fontos szervekben pici gócocskák formájában. A sejtek ott osztódhatnak, és pár hónap-év múlva kimutatható nagyságban ("áttétek" formájában) megjelenhetnek. Ezért könyörgünk mindig, hogy a daganatokat minél előbb fel kell fedezni, és mielőbb el kell távolítani.


        Kérdés: 2011. július 27., 12:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: