• Esély??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyukámról (57 éves) lenne szó, akiről 1 hete derült ki, hogy áttétes daganata van az agyban, tüdőben, és most kiderült, hogy a hugyhólyagban van az elsődleges. A doktornő azt mondta, nagyon súlyos az állapota. Urológia szempontból jövőhéten megakarják műteni. Én úgy hallottam, hogy egy áttétes daganatos betegnél, ha 'felnyitják'', még kevesebb ideje lesz... De azt mondták a szövettan miatt kell, hogy tudják utána mi legyen a teendő...kemoterápia...kérdem én, érdemes szenvedtetni, ha tudjuk milyen nagy a baj???? Mennyi esély van így a gyógyulásra?? Ha van. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a húgyhólyagrák témában

        Külföldön voltam, ezért a késői válasz. Agyi és tüdő-áttéteket nem lehet túlélni. Azaz a Mama betegsége halálos. Teljesen mindegy, hogy hol van az elsődleges daganat. Az egy butaság, hogy "ha felnyitják", akkor kevesebb ideje lesz - de ez az elképesztő butaság kering a köztudatban. Nem az orvos szenvedteti direkt a beteget, hanem a betegség. Hólyagrák többszörös áttétes esetében valóban nincs sok értelme a különböző kemoterápiáknak. Ápolni, babusgatni, fájdalmat csillapítani, ez a legfontosabb teeendő ilyenkor.


        Kérdés: 2011. július 26., 15:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: