• Csontizotóp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Az lenne a kérdésem,hogy a csontizotópos vizsgálat az egész gerincet,illetve az összes csontot látja? Tehát ha bárhol daganat lenne a csontokon,akkor azt biztosan látná? Édesanyámnak arra utaló fájdalmai vannak,hogy valami nyomja a gerincet. Viszont 1 hónapja volt az izotópos vizsgálat és az negatív lett. Ezek szerint egy sérvről lehet szó? Csontdaganat a vizsgálat eredményének tudatában kizárható? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Molnár Anna válasza a csontrák, izotópos csontvizsgálat témában

        Kedves kérdező! Csont-izotópos vizsgálat valóban a szervezet összes csontját "átnézi", és nagy valószínűséggel megerősíti vagy kizárja kóros (így pl. daganatos) csontfolyamat jelenlétét!Megjegyzendő, hogy deréktáji fájdalom esetén nem ez az első választandó képalkotó eljárás!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. július 18., 21:23; Megválaszolva: 2011. július 20., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: