• Vastagbélrák műtét után szükséges a kemoterápia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.06.10-én vastagbélrákkal műtöttek.A szövettani eredmény ,a CT eredmény negatív lett, áttétet sehol nem találtak.A kérdésem az lenne szükség van-e adjuvans kemoterápiás kezelésre,mert ezt javasolták.Akezelés időtartama 12 alkalom,2hetenként.Indokolt-e ilyen kezelés,ilyen időtartamban?

        WEBBeteg szakértő válasza a kemoterápia témában

        JÓ napot, sajnos a szövettani lelet nem áll rendelkezésemre,de amennyiben az Ön státusza T2N0M0 vagy T3N0M0, az adjuváns utókezelés elhagyható. A státusz megállapítása a szövettani lelet alján szereplő véleményből olvasható ki. Az eredeti szövettani leletet vagy megkapta a beteg vagy a kezelőorvos-sebésztől kérhető ki. Üdvözlettel


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 11., 16:37; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: