• Húgyhólyag rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        dg.: Carcinoma transitiocellulare vesicae urinariae,grade 1. A metszetek alapján pT2. Mikroszkopikusan papillaris szerkezetű tumor.A kötőszövetes septumokon a daganatsejtek 6-8 sorban helyezkednek el,a sejtmagok poaritása megtartott,kevés oszlás látható. A felszinen kifejezett mechanikus és hőkárosodások láthatók. A tumor egy területen a holyagfal izomszövetét is infiltrálja. Mit jelent a grade 1? Mi a pT2 ? Milyenek a kilátások? Köszönettel

        Dr. Kocsis István válasza a húgyhólyagrák témában

        Tisztelt Olvasónk! A pT2- jelentése, hogy a növedék a felületes izomréteget infiltrálja. A grade - azt jelzi, hogy a növedék mennyire differenciált sejtekből áll, vagyis a felépítő sejtek mennyire hasonlítanak az ép, eredeti szerv sejtjeihez. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb. Az ilyen típusu daganatok a jól kezelhetők közé tartoznak. Az Ön esetében az izomrétegre terjedés azt jelzi, hogy lesz még további teendő, a daganat kierjedésétől függően.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. július 03., 21:52; Megválaszolva: 2011. július 05., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: