• Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A tumormarkerek száma a kétszerese a szervezetben a koleszterinem nagyon alacsony az orvosom mégsem küld sehová mit tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a tumormarker témában

        Kedves Asszonyom! Leírásából nem derül ki, hogy miért nézték meg a tumormarkereit? Volt már korábban rákos megbetegedése, vagy jelenleg felmerült a gyanú, hogy Ön daganatos betegségben szenved? Általánosságban annyi mondható el, hogy a tumormarkerek mérése a daganat kimutatására vagy szűrésre nem alkalmasak, csak a már ismert daganatos betegség változásának követésére, illetve a kezelés hatékonyságának mérésére használható. Éppen ezért ha felmerül Önben a gyanű arra, hoyg valamilyen daganatos megbetegedésben szenved, akkor kérje háziorvosát, hogy a megfelelő szakrendelésre küldje el, vagy menjen el Ön és vizsgáltassa ki magát, ha nem beutalólöteles a rendelés.


        Kérdés: 2011. június 14., 08:01; Megválaszolva: 2011. június 14., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: