• Mell rák2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisytelr Dr. Molnár Katalin Koszönöm válasszát, amit ujból feltüntetek itt ahoz, hogy nyilt kommunikációban legyen részünk Nekem itt az orvosok at mondták, hogy másod fázisu a mell rákom, vajon miért mondták ezt itt nekem? 8 alkalommal kell kemoterápiát végezzek, kétszer már voltam és elég nehezen viselem, hiszen még mással is szenvedek, a legjobban az zavar a hányinger mellett, hogy egy keserű lé jön fel akármit is ennék, meg a szám annyira keserű mintha egy tabletta olvadna el, ezert majdnem alig érzem az étel izét.Lenne valamilyen kiegészitő terápia ami enyhitené ezeket a kellemetlen érzéseket, valamilyen étvágygerjesztő, imunrendszer erősitő.Ugy gondolom, hogy sokkal hatékonyabb a kommunikáció magyarországi szakorvossal mint ittenniekkel, igy hat várom válasszát.Elöre is köszönöm. Tisztelt Hölgyem, a pT2N3aMxL1V0Ca értelme a következő: p ...műtét utáni szövettani lelet átnéztével a daganat Tulajdonságai: T2 ...azaz a tumor mérete nagyobb mint 2cm, de kisebb mint 5cm. N3a ...a kulcscsont körüli nyirokcsomó érintettségére utal,mely tapintással a műtött emlő feletti kulcsont körül tapintható ki vagy több hónalji nyirokcsomó érintettsége, Mx ...metastasis-távoli áttét nem ismert,ezért x L1 ...lymfatikus erekbe való terjedés lehetősége V0 ...vascularis erekbe való terjedés nincs Ca ...rosszindulatú daganat rövidítése A következő teendő a kemoterápia,majd az irradiáció, a műtött emlő és a nyirokcsomó régiók sugárkezelése, majd valószínűleg újabb kemoterápia és vagy hormonkezelés. A stádium III. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

        Tisztelt Hölgyem, azt hiszem mindenkinek igaza lehet. Valószínűleg azért mondták Önnek,hogy kettes stádium,mert a tumor mérete tényleg T2,ahogy azt a képlet jelzi is. Tágabb értelemben viszont, ha figyelembe vesszük az egész képletet,akkor III. A mellékreakciókon, melyeket a kemoterápia okoz,sokat lehet segíteni,ha elbeszélget a kemoterápiás kezelőorvossal,hiszen hányás,hányinger ellen ma már korszerű gyógyszerek kerülhetnek vényre felírásra. Javasolható még a B6 vitamin,B2 vitamin,B1 vitamin szedése. Bő folyadékfogyasztás,kissebb mennyiségű gyakori táplálék felvétel, hidegebb ételek pl.fagyi... Örülök,hogy kérdésével ismét megtisztelt, de sajnos a képlet alapján a kemoterápiás kezelés szükséges.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. június 08., 09:27; Megválaszolva: 2011. június 10., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: