• Kemoterápia alatti fáradság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Édesanyámat decemberben megműtötték vastagbél rákkal,eltávolítottak 20 cm vastagbelet.Most kapja az infuzió formában a kemót ,2 hetente.Eddig 8 kapott , a legútóbbi nagyon megviselte,nagyon gyenge,nem tud fennt lenni,csak fekszik és alszik nap közben is,amit eddig nem szokott.Az előzőek is legyengítették ,de ez az utolsó ...Észrevettük nála ,hogy nem emlékszik dolgokra+néha össze-visszaságot beszél. Összehasonlították a friss leleteit a kezdetivel,nem találtak növekedést. Úgy látom rajt,hogy már feladta ,hiába jók a leletei az orvos szerint.71 éves,szinte most élő-halott.Még 4 alkalommal kap kemót.Azt szeretném megkérdezni,hogy nem kellene abbahagyni a kezelést.Látom rajt ,nem sokáig bírja már. Köszönöm szépen.

        Dr. Molnár Katalin válasza a kemoterápia témában

        Kedves aggódó Hozzátartozó, a műtét után általában kemoterápia azért történik,hogy ha volt a szövettani leletben rizikó tényező, megelőzhessük a betegség kiújulását. Lehet,hogy a kevesebb kemoterápia is elegendő. A beteg általános állapotát mindig figyelembe kellene venni. Vérképellenőrzés és nagylabor valamint koponya CT vizsgálat,ha kell infúziós erősítés javasolt. Mindenképpen vissza kell menni az onkológushoz,ahol akár sürgősséggel is elvégezhetők az említett vizsgálatok. Mindig lehet valamit tenni,de néha a kevesebb több.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. június 02., 16:34; Megválaszolva: 2011. június 04., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: