• Paraaorticus nyírokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 2010 decemberében műtöttek retroperitonealis nyíiokcsomó áttétek miatt. Akkor a lép hylusban lévő 4 mm-s nyirokcsomót nem vették ki. Azóta 2szer voltam tumor marker vizsgálaton, ahol negatív volt az eredmény. 05.24-n készült Ct felvétel alapján paraaorticusan megnagyobbodott nyirokcsomót conglomeratumot találtak. A kérdésem az lenne, hogy ez a lép melletti 4mm-s góc, vagy máshol található és ennyi idő alatt kialakulhatott máshol áttét, illetve ez mitől alakulhatott ki, hiszen a vizsgálatok alapján tünet mentes voltam/vagyok. Azt hogy okozhat e problémát a mostani állapot, azt hogyan tudják megállapítani, illetve kell e további kemoterápiára, vagy sugárkezelésre számítani.

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó attét témában

        Kedves Kérdező! Nem írta le az alapbetegségét, hogy milyen típusú daganat retroperitoneális áttéte miatt műtötték meg, milyen tumormarkert néztek Önnél! "Paraaorticus" annyit jelent, hogy a fő verőér = aorta melletti. A CT leírásból pontosan ki kell, hogy derüljön, hogy a megnyagobbodott nyirokcsomó csoportosulás (conglomeratum) az aorta melyik oldalán van és amennyiben a bal oldalon van összefüggésban van-e a korábbi léphilusban lévő nyrokcsomóval. A további kezeléséről a gondozó onkológusa tud korrekt véleményt mondani, hiszen az alapbetegségét nekem nem írta meg!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 26., 21:36; Megválaszolva: 2011. május 29., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: