• Gyomordaganat tüdő vizesedéssel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Apósomat 2010. szeptemberében operálták áttétes gyomordaganattal. A gyomornak alig 1/3-a maradt, az epét eltávolították, a májon volt kisebb áttét illetve a hasüregi nyirokrendszer szinte "'telítve" volt a rákos sejtekkel. 3. típusú agresszivitást mutatott a vizsgálat a daganatos sejtben. Március hónapban kapta meg a beteg az utolsó kemoterápiát, jó volt a közérzete. E hónap elején aztán hirtelen nagy fokú romlásnak indult Apósom állapota, fulladt, nem kapott levegőt. 2011. május 14.-én kórházba került, ahol azonnal "leszívták" a vizet a tüdejéről, ami majd 3 liter véres folyadékot jelentett. CT vizsgálat kimutatta, hogy a tüdőben is fellelhető már áttét, illetve majd' 1 hónapja azért nem bír enni illetve inni, mert a gyomrot teljesen "benőtték" a rákos sejtek, valamint a nyelőcsövön is felfedezték a rosszindulatú sejtek burjánzását. 2011. május 23.-án ismét 2,5 liter véres folyadékot szívtak le a tüdőből, mindkét lába háromszorosára van dagadva, de enni valamint inni teljesen képtelen. Sebész már nem vállalja az ismételt hasi műtétet, mivel tüdőgyulladás, vesegyulladás is fellépett. Vénásan kap Augmentin injekciót, valamint vízhajtót. Az orvosok nem biztatnak minket semmi jóval, mégis itt lebeg a kérdés előttünk: mit tehetünk? Ha semmi lehetőség nincs már, mégis meddig kell látnunk a szenvedését? Mi váltotta ki ezt a véres tüdővizesedést? 100/ -130/ közötti vérnyomásokat mérnek Neki. Minden egyes alkalommal úgy hagyjuk ott a kórházban, hogy nem látjuk már Őt többé, mert az orvosa azt nyilatkozta, hogy minden nap egy ajándék... Megtisztelő válaszát megköszönve maradok Tisztelettel:

        Dr. Molnár Katalin válasza a gyomorrák témában

        Kedves Hozzátartozó, a szenvedést addig látjuk, amíg a beteg szíve bírja. Sajnos ezt a kimenetelt már a műtét majd a kemoterápia szükségessége folytán is sejthették. Mindig nehéz szembesülni a tényekkel. Az oedemás állapot, a légzőfelület hiánya élettanilag élettel nem egyeztethető állapothoz vezet, úgy tűnik rohamosan. A kezelő orvosok napokat említettek. A gyógyszerek pedig tüdőgyulladás elleni antibiotikum valamint tüneti kezelések. Az elindult folyamatot már az orvostudomány nem tudja megállítani.A nem beteg szervek életfunkciója adja meg a választ- meddig. Lehet,mire a válasz megérkezik,már kérdés sincs. Ha mégis,mert a leírtakból nagyon komoly helyzetről számolnak be,akkor csak az ottlétükkel,a száj megnedvesítésével,a test testápolóval való bekenésével is segíthetnek. a kedves szó,a béke az elmenetelt is megkönnyítheti. Sok erőt ehhez,


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. május 24., 21:17; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: