• Vér eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld Doktornő! 2006-ban jobboldali heredaganattal műtöttek. Azóta járok kontrollokra és eddig minden jó volt. Az utóbbi kontroll alkalmával-2011 február-a véreredményem egyik értéke az NSE 27,20 lett-norm értéke 16,3, rá egy hónapra ez az érték magán vérvételen 9,4 lett, most egy hónapja pedig 19,70. A kérdésem az, hogy ez az érték ingadozás normális vagy nem?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a hererák témában

        Mint azt a kérdezők nagy része szokta, nem írja meg, hogy milyen daganata volt, csak annyit, hogy "jobboldali heredaganat". Az oldaliság jelen esetben lényegtelen, a kezelésekről sem tudok semmit. Az NSE (neuron specifikus enoláz, vagy más néven gamma-enoláz) vizsgálat igen kényes a vér levételére, tárolására, stb. A magán és a hivatalos laboratóriumok értékei között nem az a különbség, hogy privát, vagy állami kézben van-e a laboratórium, hanem az, hogy AZ A BIZONYOS LABOR milyen hőmérsékleten, páratartalmon, stb. állította be az adott masináját Az NSE elsősorban fiatalok "neuroblastoma" betegségében kórjelző, ha 30 mikrogramm/liter fölötti értékek jönnének rendszeresen (mondjuk 100, vagy 200 mikrogramm/liter), de itt valószínűleg nem erről van szó. Az Ön által leírt ingadozások nem kórosak - különösen tekintetbe véve azt, hogy minden más lelete negatív. Tehát szerintem nem kell izgulni.


        Kérdés: 2011. május 19., 13:38; Megválaszolva: 2011. június 06., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: