• Hogyan gyozzem le a chordoma betegseget?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003-as mintavetel alapjan a daganat vert es gennyet tartalmaz es a 4-ik csigolyan helyezkedik el. Ekkor kaptam 10 sugarat 2 poziciobol , derek es jobb far. 2009-ben Dr. Varga Peter Pal javasolta a mutetet de nem vallaltam. Akkori mintavetel alapjan a tumor tartalma ver, genny es szovet, nem rakos. 2009-ben megkaptam az osszes sugarat amit kaphattam es 4 kemoterapiat amire nem reagalt. A sugarakat ekkor mar 3 poziciobol kaptam, derek, jobb far, es bal far. Jelenleg bele van nove a ket farizomban, es novekszik. Kerdesem az lenne hogy van-e mod a novekedes megellitasara? Halas koszonet a valaszert!

        Dr. Molnár Katalin válasza a chordoma témában

        Kedves Beteg, örülök,hogy ismét jelentkezett,mert így kicsit pontosabban sejtem gondjait. A chordoma kezelése tényleg a jó műtét.... A 2003 és 2009 -es sugárkezelések lehet hogy még kiegészíthetőek. Minden bizonnyal megfontolandó a proton vagy részecske terápia, kérem kerersse fel a Sugárterápiás központot,ahol eddig is kezelték és kérdezze meg,hogy az eddig leadott dózis kiegészíthető-e esetleg van-e mód Önt külföldi proton vagy részecske kezelésre juttatni? Fővárosi és más sugárterápiás centrumban erre választ kap. Elgondolkodtam a vér és genny leíráson. Ahol genny van,ott antibiotikumos kezelés segít - pl. az Avelox nevű készítmény,naponta 1 tabl.,amennyiben nem alergiás rá. Ahol vér van felgyülemelve ás bőr alatt is tapintható, talán pióca terápia alternatív gyógymód is szóba jöhetne. Természetesen a beteget nem látva a válasz mindig nagyon korlátolt. Mégis remélem,segítettem.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. május 17., 21:36; Megválaszolva: 2011. május 23., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: