• Veszélyes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lehet e petefészek cisztából rosszindulatú daganat??

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a petefészek ciszta témában

        A cysta falában is elindulhat rák - mint minden más szervünkben lévő hámból. Hogy hol fog elindulni és kinél, azt én nem tudom megmondani. A petefészekcisztával menjen el egy jó nőgyógyászhoz. Lehet, hogy ú.n. "funkcionális" ciszta, azaz egyszer ekkora, máskor akkora, a hormonhelyzettől függően működik és változtatja a méretét. A rák soha nem lesz kisebb, az mindig csak egyre növekszik. Jól elkülöníthető tapintással, ultrahanggal a ráktól - petefészekrák esetén a vérben emelkedhet a CA-125 -nak nevezett "tumormarker". Jobbulást,


        Kérdés: 2011. május 03., 18:37; Megválaszolva: 2011. május 16., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: