• Kemoterápia mellékhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjem garatdaganatát kemoterápiával kezelik.második cikluson van túl.Állandoan éhséget érez enni viszont nem tud mivel állandó jelleggel sürü váladék elálja az ennivaló útját és köhögést vált ki. Milyen gyógyszerrel,lehetne kezelni a váladék képzödést .Köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garat, daganat témában

        Tisztelt Asszonyom! Férjének problémáira igazán hatásos terápiát javasolni nehéz. A sugárzás mellékhatásaként a nyálkahártya sérül, regenerációja lassul. Orröblítéssel (NeilMed SinusRinse pl.) illetve gargalizáló szerekkel (Meridol pl.) esetleg fizsós gargalizálással lehet a váladékot eltávolítani. A sugárkezelés befejezése után 3-4 héttel a panaszok zöme elmúlik, szájszárazság szokott maradni, amire gargalizálás vagy műnyál adása jön szóba.


        Kérdés: 2011. május 01., 14:49; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: