• Pajzsmirigyrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TSH:0.006.Aspiratios cyt.vizsgálat eredménye: Véres savós háttérelőtt makrofágok tömege, foolicularis thyreocytia kötelékek, mérsékelt alak és nagyságbeli ingadozást mutató sejtmagok. Az UH vizsg. során a jobb lebenyben is láthatók atypusos göbök( echoszegény szegély, vegyes szerkezetű göbök).Az UH szerkezet és cyteredmény alapján, malignus folyamat nem zárható ki. Műtéti megoldás jav.Jó vagy rosszindulaturól beszélünk? RÁK?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nem derül ki a szövettanból és az ultrahangból egyértelműen, hogy jó- vagy rosszindulatú eltérésről van-e szó. Az atípusos göbök jelenléte és a szövettan is felveti a rosszindulatúság gyanúját, ezért kérik a műtétet!Mielőbb vesse alá magát a műtétnek!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 15., 12:10; Megválaszolva: 2011. április 17., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: