• Ca 125

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot kivánok! A Ca 125-ről kérdeznék.A feleségemnek nagyon magas az értéke több mint tízszerese.Volt hüvely ultrahangon és az eredmény után küldték el vérvételre.Az ultrahang eredmény le írnám:N8320 Egyéb és k.m.n. petefészek cysták:D2510 Az uterus mellső falában 19X16 mm-es intramuralis myomagöb.A bal ov.-ban 43X14 mm-es,kétrekeszes cystikus képlet.A jobb ov.-ban 48X32 mm-es echodens részt is tartalmazó képlet.A vér eredmény is leírom.CEA 1,58ng/ml, AFP 1,55IU/mL, Ca-125 356,8 U/mL.Nagyon meg vagyok rémülve.Mert nem olvastam semmi jót a magas Ca 125-ről.Várom válaszat.Tisztelettel Fehér Ferenc

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Ferenc! A CA-125 petefészek daganatban vagy endometriosisban emelkedett a leggyakrabban. Az UH leletet is figyelembe véve az előbbire van gyanú, ezt azonban biztosra csak szövettani lelettel lehet mondani. A teendő a látott petefészek elváltozások műtéti eltávolítása és a tovvábi teendőket a szövettani lelet határozza meg.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 15., 07:06; Megválaszolva: 2011. április 20., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: