• Hasnyálmirígy rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!Az apukámról lenne szó.November végén kiderült,hogy hasnyálmirígy rákja van(áttétes).Nem lehet operálni.Az orvos azt mondta legutóbb,hogy már csak a morfium ínjekció az ami a legerősebb a fájdalmaira.Próbáltam utánna olvasni,de nem sok bíztatót láttam.Meg lehet állapítani,hogy van-e esély a gyógyulására,vagy ha nincs akkor megközelítőleg mennyi ideje van még?Mire számíthatunk a jövőre nézve?Előre köszönöm,válaszát!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a hasnyálmirigyrák témában

        Sajnos a hasnyálmirigyrák áttétes esete gyógyíthatatlan. Nem tudok körülbelül sem időt mondani, mert nem ír le részleteket: mekkora a rák, hol van az áttét, stb. Általánosságban 2-6 hónapon belül (!) sajnos elpusztítja az embert. Szörnyű betegségről van szó. Nagyon komoly fájdalmakkal is jár, ezért morfin, fentanyl, hydromorfon, stb. KÁBÍTÓSZEREK alkalmazására van szükség. Babusgassák a beteget, ezt tudjuk csinálni. Szeressék.


        Kérdés: 2011. április 06., 21:58; Megválaszolva: 2011. április 12., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: