• Rák kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdés, hogy a cemoterápia lényege az immunrendszer gyengítése? Azért is kérdezem, mert ugye sok természetes szer van ami állítólag segíthet, viszont az az ellenkezőjét teszi.(pl: echinacea, aloe vera, vitaminok, genoderma) Akkor kezelés alatt immunerősítőket nem is szedhetek ?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Nem nagyon értem a kérdést. Szerintem a kemoterápia lényege a sejtek mérgezése: cytotoxikus kezelésnek is hívjuk (sejtmérgekről van szó). Az az elmélet az alap, hogy a mérgeket kevésbbé bírják az éppen szaporodó (rákos) sejtek, mint a normál sejtek. Tudniillik nem túl sok különbség van köztük. Talán a mérgek megölik ezeket a rohadt sejteket, és talán a "normál" sejtek életben maradnak. Bár a daganatos sejtek elvesztették azt a genetikai információt, hogy elpusztuljanak, tehát nehéz megölni őket. Vagy talán valami jobbat is tud? Benne lennék, ha elmondaná, kb. a Nobel díj felé közelednénk. Sajnos még csak itt tartunk. Az Ön által említett "természetes" anyagok tényleg elpusztítják a genetikailag kódolt elpusztíthatatlan rákot? Na, azért ezt nem mondja komolyan. Melyik immun-rendszerre gondol - a sejtesre, vagy a humorálisra? Szóval van még néhány millió kérdés


        Kérdés: 2011. április 03., 17:48; Megválaszolva: 2011. április 12., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: