• Emlő panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! A problémám az lenne,hogy nagyjából december óta mindkét mellbimbómon sárgás felrakódás van,ami nem múlik. Időnként kiszárad a mellbimbóm,ilyenkor hámlik, vagy felrepedezik és pikkelyszerűen hámlik. Mostanában a mellbimbóm alatt a bimbóudvar is elég száraz. Nagyon ritkán előfordul hogy viszket vagy szúrodik,de ez nem igazán jellemző. Endokrinológián voltam már,de nem hormonális elváltozás okozza,mellváladékozás sincs,bőrgyógyászatra pedig elég hosszú a várólista.A kérdésem az lenne hogy okozhatja e ezt valamilyen daganatos elváltozás vagy lehet ez Paget-kór? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a Paget témában

        Több betegség kisérőtünete lehet a mellbimbó "pörsenés"-szerű, száraz, pikkelyes hámlása. 20 éves korban - mindkét emlőbimbón szimmetrikusan - Paget kór kizárt. Valamiféle bőrbetegségről lehet szó. Sajnos nem írja, hogy viszket-e? Nem véletlenül egy bőrgombásodás, amit rosszul kezelve még tovább szárad, felreped a vékony bőr. Látatlanban erre tippelek, és fertőtlenítő lemosások után Canesten olajjal ecsetelném. De: Máshol semmi a baja a bőrrel? SOTE Bőrklinika Ambulancián azonnal megnézik, ha odamegy a VIII. ker. Mária utcába.


        Kérdés: 2011. március 28., 15:13; Megválaszolva: 2011. március 31., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: