• Áttétes torokrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnos édesanyámnál diagnoztizálták a torokrákot. Csak azután szeretnék rákérdezni hogy mit tud a tudomány menyi idöre számithaunk hogy velünk marad??

        Dr. Molnár Katalin válasza a torokrák témában

        Kedves Hölgyem, a fej-nyaki daganatok prognózisa általában rossz, a kevés megadott adatból nehezen lehet pontosabb információt adni. Kérdések,amire talán Ön és a beteg kezelőorvosa már tudja a választ: műthető betegség vagy nem műthető? Ha műthető,feltehetően alacsonyabb státuszban lett felismerve,jobb prognózissal. A szövettani mintavétel lelete,milyen típusú betegségről van szó - szintén fontos a betegség előremenetele meghatározásában. A nyaki nyirokcsomók meghatározása, a daganat nagysága, környezetéhez való viszonya,távoli áttét kizárása elengededhetelen tényező. Mindezt figyelembe véve adható pontosabb jövőkép. Javaslom a feltett pontok tisztázását.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. március 27., 17:55; Megválaszolva: 2011. március 29., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: