• Kemoterápia-hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 67 éves nő vagyok, rosszindulatú petefészekrákkal műtöttek januárban. Február eleje óta kemoterápiát kapok (carboplatin,paclitaxel kiegészítve bevacizumabbal). Három kezelésen vagyok túl, az elsőt követően 10-15 nappal a hajam jelentős része kihullott (kb háromnegyede). A többi azóta is megvan, lassan hullik ki. Teljesen fel voltam rá készülve, egyáltalán nem visel meg lelkileg, ezért nem vágattam le előre. Igaz-e az, hogy akadályozza majd a maradék hajam az új haj kinövését azokon a területeken a kezelések után? Mi a teendő, levágassam vagy ne? Előre is köszönöm szépen a választ!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A kemoterápia általában a teljes hajzat és testszőrzet átmeneti elvesztését okozza. A kezelés befejeztével 3-6 hónapon belül azonban teljes visszanövés várható. Egyénileg igen eltérő lehet, hogy ezen belül hány hét alatt regenerálódnak a hajhagymák. A megmaradt hajszálak nem akadályozzák a visszanövést.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. március 26., 20:02; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: