• Gyomorszonda

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő! Nagynénémnek az ősszel gyomorszondát helyeztek be étkezés kiegészítés céljából, mivel gége,nyaki,nyeltő rákja van. Táplálkozni már csak a szondán keresztül tud, kb.2 hónapja a vizet sem tudja lenyelni. Szerinte az orvos azt mondta,hogy 1,5 hónap múlva a szondát ki kell cserélni.A Kék Golyóba helyezték be a szondát, azóta volt több ellenőrzésen, de erről nem esett szó.Januárba azt mondták többé nem kell hozzájuk menni,csoda, hogy még él. A nagynéném megnyugtatása végett, kérem írja meg kell-e cserélni a szondát.Köszönettel:Kozári Kati

        Dr. Boros Miklós válasza a gyomorszonda témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a táplálás akadálytalan és nincs probléma a szonda működésével nem kell cserélni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 16., 21:47; Megválaszolva: 2011. március 19., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: