• Haemangioma a csigolyában

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nyaki ée hátfájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt.Több más probléma mellett a C.VII.és TH.VI.csigolyatestekben 1 cm-es haemangiomára jellemzőkerekded magas jeladású képlet van. Álltalánosságban ezt a jóindulatú érdaganatot gyermekeknél diagnosztizálják vagy belső szervekben.Kérdésem mit jelent ez az én koromban és a csigolyatestekben.

        WEBBeteg szakértő válasza a haemangioma témában

        Tisztelt Kérdező! A csigolya haemangiomák a felnőttekben sem ritkák, főleg 40-60 év közötti korosztályban fordulnak elő. A statisztikák szerint az emberek akár 10-12 %-ában is megjelenhetnek és az esetek közel egyharmadában egyszerre több is megfigyelhető. Előfordulási helyük szerint a háti gerinccsigolyákban a leggyakoribbak, a nyaki gerincben ehhez képest sokkal ritkábbak. Döntő többségükben véletlen leletként derülnek ki, ahogy az Ön esetében is. A csigolya haemangiomák valóban jóindulatú elváltozások, a legtöbb esetben tünetmentesek és kezelést nem igényelnek. Az elváltozások mérete alapján valószínűsíthető, hogy a panaszokat nem a haemangiomák okozzák, de pontosabb véleményt az esetleges teendőkről csak az MR lelet és felvételek megtekintése során lehet adni. Ebben - elsősorban a nyaki gerincben lévő haemangioma esetében - idegsebészeti konzilium is segíthet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 28., 17:38; Megválaszolva: 2011. március 02., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: