• Retinoblasztóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Nő! 3 éves koromban retinoblasztóma miatt bal szemem eltávolították. szeretném kérdezni mit jelent:: RETINOBLASTOMA L,D,? Jelenleg 25 hetes kismama vagyok és szeretném kérdezni mennyi esélye van babámnak hogy ő is örökli a begegséget? Szüleim véréből nem mutatták ki a betegséget és testvéreim vérében sem. Illetve az lenne még a kérdésem hogy terhesség alatti toxoplazma fertőzés okozhat-e retinoblasztómát? Köszönettel: Erzsébet

        Dr. Molnár Anna válasza a retinoblasztoma témában

        Kedves Édesanya! Leírása alapján a retinoblstoma l.d. - jobb oldali retinoblastomat jelent. Amennyiben az Ön betegsége egyoldali volt, és a szülei, testvére genetikai vizsgálata során sem mutattak ki eltérést/hordozást, ebben az esetben az Ön születendő gyermeke esélye erre a betegsége ugyanakkora, mint bárkinek a népességben. (incidencia: 3/1000.000 gyermek) A terhesség alatti toxoplazma fertőzés retinoblstomat nem okozhat, viszont egyéb - többek között- szemészeti eltérést igen!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. február 07., 15:45; Megválaszolva: 2011. február 11., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: