• Kemoterápiás kezelés alatt álló beteg kapcsolata gyerekekel.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktornő! Apósomnál áttétes agresszív tüdő-gyomorrákot állapítottak meg, és kemoterápiás kezelést fog kapni. A kérdésem az lenne hogy a kezelés időtartamára hozzánk költözne, ( tőlünk könnyebb lenne a kezelésekre járnia) de nem tudom hogy a gyermekeimre (4-6-12évesek) van-e valamilyen káros hatása ha a kezelések után érintkeznek vagy egy helységben tartózkodnak vele? Édesanyám is kapott négy éve kemoterápiás kezelést és akkor azt javasolták hogy a kezelés után legalább két napig kerülje őket, ne is tartózkodjon a gyerekekkel egy helységben. Önnek mi erről a véleménye? A válaszát előre is köszönöm! Üdv.: myibit

        Dr. Csuth Ágnes válasza a kemoterápia témában

        Kedves Kérdező! A kemoterápiás kezelés nincs hatással a gyermekekre, egészségkárosodást nem okoz. DE! Fel kell őket készíteni lélekben, hogy a kezelés hatással lesz a nagypapa szervezetére, gyengébb lehet a papa, kihullhat a haja, hányhat,stb. A gyermekeknek ezt végignézni pszichésen megterhelő lehet, önök ismerik a kicsiket, a lelkivilágukat, próbáljanak meg eszerint eljárni. Kitartást!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 23., 02:10; Megválaszolva: 2011. január 25., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: